vrijdag 9 augustus 2013

beter laat dan nooit; dag 1

dag 1             zaterdag 20 juli 2013


Om 08.45 uur verzamelt de groep zich op Schiphol. Dag papa, dag opa, laatste afscheidskus. Geen tijd voor sentimenteel gedoe... Ik ga naar Uganda! Na 3 uur wachten op schiphol, stijgen we om 12 uur op, daar ga ik dan, jaren van gedroomd, maanden naartoe geleefd en dagen niet van kunnen slapen.








Na een relaxte vlucht vol gelach en geklets is het ijs binnen de groep gebroken. Na zo'n 4 uur stappen we lachend de hitte van Istanbul tegemoet. Jammer genoeg mag dat geluk niet lang duren, want bij de balie wacht ons een nare verrasing; Omdat het vliegtuig overboekt was, kon de helft van de groep niet mee doorvliegen naar Entebbe (Uganda). Dat was wel even een domper. Na een heleboel geregel stapte Sanne (een van de begeleidsters), ik en 9 andere meiden uit de groep op het volgende vliegtuig, door naar Entebbe, terwijl Maurine (de andere begeleidster) met de 10 anderen in Istanbul wachtte op de volgende vlucht.
De tegenvaller in Istanbul mocht de pret niet drukken. Wij gaan naar Uganda!
Na een lange lange vlucht van zo'n 8 uur, met een tussenstop in Kigali (Rwanda). Komen we rond 4 uur (lokale tijd) aan in Entebbe. Eindelijk!
Visum regelen, bagage ophalen en dan snel het busje in op weg naar plot 15, een backpackerscamping in Entebbe. Na een héle korte rondleiding kruipen we allemaal uitgeteld onze tentjes in. Ons eerstje nachtje in Afrika... Heerlijk!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten