zondag 2 juni 2013

Uganda, de parel van Afrika

een stukje geschiedenis

Toen Sir Winston Chruchill  in 1908 nog voor de Britse bladen correspondeerde Afrika , schreef hij in My African Journey:'De trouwe lezers van mijn reisverslagen zullen willen weten welke boodschap ik mee terugbreng. Ik het het in enkele woorden uitleggen: concentreer u op Uganda! Wat een schoonheid, wat een rijke variĆ«teit in vorm en kleur, wat een overvloed aan natuurschoon, wat een rijkdom aan planten, vogels, insecten, reptielen en groot wild en dat alles in een onmetelijke ruimte...!! Uganda is werkelijk de parel van afrika'. En Chrurchill kon het weten, hij had een goed oog voor natuur en bijna heel Afrika door gereisd. 



over de expeditie







Deze zomervakantie ga ik van 20 juli tot 4 augustus met worldmapping op expeditie naar Uganda samen met 19 andere jongeren tussen de 14 en 18 jaar.


Worldmapping




Worldmapping is een Nederlandse organisatie die jongeren tussen de 14 en 18 jaar de kans biedt om samen met leeftijdsgenoten hun grenzen te verleggen en horizon te verbreden door expedities naar ontwikkelingslanden te organiseren. 



Wie ben ik?

Ik ben Jette Mes, mijn ouder hebben mij deze naam op 18 december 1998 gegeven in 's-Hertogenbosch, de stad waar ik nog steeds met veel plezier woon. bijna 2 jaar later in augustus 2000 kreeg ik  zusje;, Margriet. En weer 4 jaar later, in november 2004 kreeg ik er ook nog een lief broertje bij; Jan. Als je een beetje goed kan rekenen, dan weet je nu dat ik 14 jaar ben en een zusje van 12 en een broertje van 8 jaar heb.