woensdag 21 augustus 2013

dag 8 en 9: Lake Bunyonyi

zaterdag  en zondag 27 en 28 juli 2013

Heel heel vroeg gaat de wekker. Om half 5 (Ugandese tijd) zijn we allemaal al druk in de weer met de tenten. Het afbreken is nog niet eens zo moeilijk, maar welke onverlaat heeft bedacht dat die toch wel behoorlijk forse tentjes in die pietluttig kleine tasjes moeten. Wat een gestoei, gelukkig weten we Ali te charteren en helpt hij ons een beetje. Daarna gaan we aan het ontbijt, Pannenkoeken! Echte Hollandse pannenkoeken. En Shabira was jarig, dus uiteraard hebben we gezongen. Maar we moesten snel de busjes in, want lake bunyonyi is veeeeeeeerr rijden. Daar gaan we dan. In het pikkedonker rijden we weg bij plot..

Dag 7; FOHO

dag 7                vrijdag 26 juli 2013


Helemaal uitgerust(zoiets dan) en klaar voor nieuwe indrukken zitten we 's ochtends enthousiast te kletsen aan het ontbijt. Als we allemaal gewassen zijn, onze tandjes gepoetst hebben en onze tassen gepakt hebben stappen we in het busje. We rijden ongeveer een kwartiertje naar een van de voorsteden van Masaka en komen aan bij FOHO; the foundation of hope.

dag 6: CEPO

Dag 6                donderdag 25 juli 2013


Olyotya! Allemaal weer helemaal opgeladen, fris én fruitig stappen we in het busje. Na een óntzettend hobbelige weg -ik overdrijf niet als ik zeg dat ik 2 builen op mijn hoofd heb en een grote blauwe plek op mijn bovenbeen, maar dat is het allemaal waard-  komen we aan bij CEPO. Een project dat probeert lichamelijk en geestelijk beperkte mensen meer te betrekken bij de community, ze proberen de mensen zoveel mogelijk te leren over hygiëne, omgangsvormen, gezond eten etc. etc. Hier betrekken ze mensen met een lichamelijke of geestelijke zodat men ziet dat die wel degelijk wat kunnen! Ontzettend goed, want het leven met een handicap in een ontwikkelingsland is al ontzettend zwaar, als je dan ook nog eens door het hele dorp genegeerd - en dus ook niet geholpen - wordt...