woensdag 21 augustus 2013

Dag 7; FOHO

dag 7                vrijdag 26 juli 2013


Helemaal uitgerust(zoiets dan) en klaar voor nieuwe indrukken zitten we 's ochtends enthousiast te kletsen aan het ontbijt. Als we allemaal gewassen zijn, onze tandjes gepoetst hebben en onze tassen gepakt hebben stappen we in het busje. We rijden ongeveer een kwartiertje naar een van de voorsteden van Masaka en komen aan bij FOHO; the foundation of hope.



In de voorsteden van Masaka, waar de vicieuze cirkel van tienerzwangerschappen, criminaliteit, prostitutie, slechte gezondheidszorg en armoede, voor veel jongeren voor grote problemen en een ongelukkig leven zorgen. Probeert FOHO deze vicieuze cirkel te doorbreken door straatjongeren, hiv positieve kinderen, tienermoeders en probleemjongeren hulp en steun te bieden. Maar ook door met een aantal vrijwilligers voorlichting te geven in de community. Ook wordt er brei en naai les gegeven, maken ze kaarsen, sieraden en houtskool  in hun kleinschalige dag opvang voor jongeren. Zodat ze niet terug hoeven te vallen in de armoede.

Hier hebben we na een rondleiding en een mooi gesprek met de oprichter van dit project, kaarsen gemaakt. Toen we klaar waren hebben we een volleybal wedstrijd gespeeld tegen de straatjongeren. De stand hebben we niet echt bijgehouden. Maar hoogstwaarschijnlijk hebben we verloren.

Het allermooiste aan deze dag, vond ik de korte gesprekjes met de kinderen tussen de bedrijven door. Allemaal hebben ze een eigen verhaal, dat zeker de moeite waard is gehoord te worden.
Na het volleyballen keerden we terug naar plot 99 om nog lekker wat te kletsen en van de prachtige zonsondergang te genieten.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten